دانشمندان زیادی در اعصار مختلف دیدگاه های بسیار مفید و مناسبی نسبت به عسل و موم آن داشته اند. ما در عسل هفت گل و عسل اصفهان قصد داریم عسل از دیدگاه دانشمندان مختلف را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
عسل از دیدگاه دانشمندان :
ابن سینا فیلسوف و بزرگترین شخصیت پزشکی ایرانی، هزار سال پیش در کتاب قانون خود، نسخههای زیادی بر پایۀ عسل و موم تجویز میکرد و خواص شفابخش عسل را در درمان انواع بیماریهای یادآور شده است. وی می نویسد: عسل در هنگام زیاد شدن بلغم، اندرون را تقویت، نیرو را زیاد و اشتها را باز میکند». به عقیده وی عسل غذایی است که در سلامت و تقویت بدن مؤثر است. عسل حافظه را نیرو میبخشد و گذشته را در ذهن زنده میکند و اندیشه را پاک و زبان را میگشاید.
ارسطو فیلسوف بزرگ یونانی عقیده دارد عسل خواص ویژهای دارد که اثری استثنائی بر جسم آدمی میگذارد. وی به عسل علاقه داشته و استفاده از آن را به دیگران نیز توصیه میکرده است. ارسطو در کتاب تاریخ حیوانات، عسل را محصول شگفتانگیز طبیعت نامیده و معتقد بوده که عسل برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است. از نظر ارسطو چشیدن عسل نشانه خیر و خوبی است و میتواند به تقویت قوای جسمانی و روحانی افراد کمک کند. هم چنین عسل را نشانه حکمت و دانش میدانست و هنر زنبورها را برای تولید چنین محصولی تحسین میکرد.
همچنین عسل کیمیایی در طب مکمل را بخوانید
بقراط حکیم، پدر پزشکی و بنیان گذار طب یونانی حدود 2500 سال پیش که بیش از 107 سال عمر کرد پیوسته عسل میخورد و در مورد اهمیت عسل چنین نظری داشته است: «هر دارویی نیز از مواد غذایی درست میشود و متقابلاً هر غذایی نیز جانشین دارو می گردد. عسل با توجه به این هر دو شرط جوابگوست». او در درمان بیشتر بیماری ها از جمله زخم ها عسل تجویز می کرد.
جالینوس حکیم نیز معتقد بود عسل در درمان بعضی از بیماری ها اعجاز می کند. او برای درمان مسمومیتهاو امراض معده از عسل استفاده می کرد.
در انجیل، مسیحیان از عسل به عنوان مظهر فراوانی و نعمت یاد شده و در طومار بحرالمیت نیز از عسل نام برده شده است، ولی از زنبورداری اثری نیست. در یونان باستان نیز عسل یکی از هدایای گران بهای طبیعت انگاشته می شد. یونانیان چنین میپنداشتند که خدایان چون خوراک بهشتی می خورند، فناناپذیر و ابدی گشتهاند. آنها تصور میکردند عسل یکی از اجزای مهم این خوراک بهشتی است.
هیپوکرات hipocorate فیلسوف و پزشک یونانی عسل گرم شده را برای جلوگیری از سرفه های تند و سرکش (سیاه سرفه) که در درون گلو و حنجره می ریزد توصیه می کند. این عمل چرک های گلو را پاک می کند. سودمندی و اثر درمانی این کار مورد تایید سه پژوهشگر دیگر از جمله زایس zaiss قرار گرفته که تاکید بر این دارد که ذرات بسیار فشرده ای که در قندهای عسل و اسانس های فرار آن وجود دارد موجب این توانایی و درمانی می گردد. از دیرباز زمان هیپوکرات بزرگترین پزشک قدیمی یونانی عسل را به عنوان تب بر می شناخته اند.
استولته stolte لوزه های چرکین را با عسل بهبود بخشیده است .
نمونه تفکر از نظر رویز Roys درباره عسل و زنبور عسل: به عقیده رویز Roys عسل بهترین درمان سرفه است به خصوص اگر با آب پرتقال ، لیمو شیرین آمیخته شود و به بیمار داده شود.
راف Raff یک قاشق غذا خوری عصاره پیاز مخلوط با عسل را هر روز چند بار برای سرفه های سخت توصیه می کند.
عسل از دیدگاه دانشمندان شرق
شهد عسل یکی از محصولات طبیعی و مفید است که از زمانهای باستان تاکنون مورد استفاده و تحقیق قرار گرفته است. بسیاری از دانشمندان شرقی نیز درباره خواص و فواید عسل نظرات و نتایج مختلفی ارائه دادهاند. بیایید به بررسی عسل از دیدگاه دانشمندان مشرقزمین بپردازیم.
ابن رشد، فیلسوف و پزشک اندلسی، در کتاب فصل المقال درباره عسل نوشت: عسل به دلایل زیر بهترین غذای جسم است
چون طعم عسل شیرین است و شیرینی بهترین طعم برای جذب غذاست..
چون عسل دارای خواص حفظ کننده است و از فاسدشدن غذا در معده جلوگیری میکند..
چون عسل دارای خواص تقویتکننده است و باعث میشود جسم قوت و حال خوب پیدا کند..
ابن خلدون، تاریخنگار و جامعهشناس عرب، در کتاب المقدمه درباره عسل گفت: عسل به دلایل زیر بهترین غذای روح است
- چون عسل دارای خواص تصفیهکننده است و باعث میشود روح پاک و صاف شود..
- چون عسل دارای خواص شادابکننده است و باعث میشود روح شاد و خرم شود..
- چون عسل دارای خواص هضمکننده است و باعث میشود روح قادر به فکر و تفکر شود.
6 نظر در “عسل از دیدگاه دانشمندان”
نمیدونستم اینقدر عسل مفیده. ممنون بابت اطلاع رسانی خوبتون
درود بر شما خانم محمدی عزیز بابت ثبت دیدگاه پر مهرتون
مثل همیشه مقاله خوبی با اطلاعات مفید بود
سپاس از شما خانم توکلی بابت لطفی که به تیم هفت گل دارید
ممنون👍👏
درود بر شما احترام عزیز