عسل آویشن یکی از عسلهای معروف و درمانی به حساب میآید. منظور از عسل آویشن، محصولی است که زنبورعسل برای تولید آن بیشترین شهدی که جمع آوری کرده است، مربوط به گیاه آویشن بوده است. در صورتی که در منطقه حداقل ۷۰ در صد پوشش گیاهی اویشن باشد، پس بیشترین شهدی که وارد کلنی میشود، مربوط به این گیاه است. طبع عسلها بر اساس نوع تغذیهای که زنبورها از گلها دارند متفاوت است. بر این اساس انواع عسلها بر دو نوع طبع گرم و طبع سرد تقسیم میشوند. این عسل جز عسلهای طبع گرم به حساب میآید. افرادی که مزاج سرد دارند توصیه میشود از عسلهای طبع گرم استفاده کنند.
گیاه آویشن و خواص آن:
همه ما میدانیم که آویشن یکی از محبوبترین گیاهان است که به عنوان ادویهای خوش عطر نیز شناخته میشود، گیاه آویشن یک گیاه آروماتیک محسوب میشود. زیرا غنی از روغنهای ضروری است. این ترکیبات آروماتیک نه تنها باعث ایجاد طعم و عطر میشوند، بلکه دارای اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی نیز هستند. شاید به همین دلیل است که ترکیب آویشن و عسل حاوی یک ماده ضد باکتری طبیعی به نام پراکسید هیدروژن هستند که عمدتاً مسئول کاهش تعداد باکتریها و جلوگیری از گسترش باکتریها است. عصاره آویشن در ترکیب با عسل، در درمان عفونتهای تنفسی مانند:
سرماخوردگی، آنفلوانزا، سینوزیت، برونشیت و …. نقش داشته و نشانههای آنها را کاهش میدهد. برخی از علائم این بیماریها که با کمک ترکیب عسل و آویشن بهبود مییابد، عبارتاند از: سرفه بیوقفه، زخم شدن گلو، از دست دادن اشتها، تسریع بهبود زخم و کاهش آکنه.
برگ، گل و روغن آن در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه به صورت تازه و خشک موجود است.
همچنین طبع انواع عسل را بخوانید
انواع مختلفی از گیاهان آویشن وجود دارد که همه از خانواده تیموس هستند که نوعی نعنا محسوب میشود. این گیاه یک گیاه چند ساله است و در مناطق گرم دنیا و در خاکی با زهکشی خوب رشد میکند. زنبورها از گرده این گیاه، عسل آویشن را تولید میکنند که دارای فواید سلامتی و مصارف دارویی است. عسل آویشن دارای رایحه گیاهی آن است که حس بویایی شما را تحریک میکند. مسئولیت این بوی خوش و دلپذیر به عهده اسانسهای بویایی آویشن یعنی تیمول و کارواکرول است. رنگ این عسل تیرهتر از عسلهای رایج و به رنگ قرمز عقیقی یا نارنجی پررنگ است.
عسل آویشن به لطف خواص طبیعی که از کل گیاه میگیرد، به عنوان مکمل سلامت روزمره محبوبیت بیشتری پیدا میکند، تا جایی که محققان پیشنهاد میکنند که یک رژیم غذایی غنی از عسل آویشن ممکن است از روند مرتبط با سرطان در سلولهای سرطانی پروستات و آندومتر جلوگیری کند. همچنین این عسل دارای ویتامینهای B، Aو E به همراه آنتیاکسیدانهای قدرتمندی است که برای سلامت بدن ضروری هستند.
نحوه به دست آمدن عسل آویشن:
نحوه به دست آمدن این عسل به دو صورت است و این بستگی به منطقهای دارد که کندودار، کندوهای خود را در آن قرار میدهد که آویشنهای آن منطقه خودرو باشند یا وحشی. دامنههای البرز، سبلان و بخشهایی از زاگرس مملو از آویشنهای خودرو میباشد که عسل به دست آمده در این مناطق به عسل آویشن معروف است. آویشن کشت شده در ایران در مصارف دارویی و اسانس گیری، مورد استفاده فراوان قرار میگیرد. قرار داشتن کندوهای عسل در این مناطق باعث به دست آمدن عسل آویشنی است که درصد بالاتری از شهد آویشن را به خود اختصاص میدهد.
عسل آویشن به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی قوی که دارد مورد توجه بسیاری قرار میگیرد. نوع آنتیاکسیدان موجود در این عسل با اصطلاح آنتیاکسیدان دفاعی شناخته میشود که میتواند در ترمیم و پیشگیری از آسیب سلولی مؤثر باشد. از این رو خرید عسل آویشن و مصرف روزانه آن به شما کمک میکند تا علاوه بر سلامت بدن به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف نیز کمک کنید. این عسل دارای طعم خوبی نیز هست و همچنین دارای رایحه شدیدی است و شیرینی متوسط با طعم و مزهای ماندگار دارد.
ویژگی ها و مشخصات عسل آویشن:
بهترین دما برای نگهداری این عسل، دمای اتاق بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب است (باعث از بین رفتن آنزیمها میشود)، بنابراین بهترین جا، کابینت آشپزخانه است. در این شرایط عسل تا دو سال میتواند کیفیت خود را حفظ کند. توجه داشته باشید که عسل خام ممکن است پس از مدتی شکرک بزند. عسل آویشن، غنیترین عسل از نظر خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد.
6 نظر در “عسل آویشن و خواص آن”
یکی از بهترین عسل هاتون همینه
سپاس از شما خانم جهانبخش عزیز بابت ثبت دیدگاهتون
عسل های شما خیلی خوبه و مطالبتون. خسته نباشید
سپاس از شما حاج مرتضی عزیز، بابت این انرژی خوبی که به تیم ما میدید
عسل مورد علاقه من . خیلی عالی بود
سپاس از شما خانم طاهره عزیز بابت ثبت دیدگاهتون